Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

středa 13. června 2012

Prolog

Přidávám na oslavu toho, že jsem dneska úspěšně posrala obě písemky, takže z obou předmětů budu mít průměr 2,5. To je vůbec ta nejhorší trojka, co kdo může dostat! :D
No, zkusim psí oči, hru na city, podlejzání a slibování a třeba se alespoň jedna z těch učitelek chytí. Vždyť já si ty 2 zasloužím! Já, taková vzorná studentka, kterou má rád každý učitel i žák! :D (Bacha, jen lehká ironie! A ne, nejsem namyšlená! :D)
ALE! Už se nemusím na nic učit! Jabadabadůůůůhuuhůůůů!!! :D


Komentář autora: "Dlouho očekávaná povídka se vrací na scénu!" Chtělo by to dvojitý uvozovky na "se vrací", protože moc toho nezveřejním. Dokončila jsem teprve 8. kapitolu.
K prologu jako takovému. Je to takovej ten typ, kterej popisuje událost do děje časově těžko zařaditelnou. Je to událost naprosto nepodstatná a přece důležitá. Ideální prolog! :D Ale hodně krátký. Snad nezklame.
Jo a ještě něco. Soundtrack nebude. Teda bude, ale až v EPILOGU :D Vybrala jsem totiž písničku tak dokonalou, že už by se ani nevyplatilo číst povídku. Ten text ji celou perfektně vystihuje. Za to se vám omlouvám. Ale myslím si, že nebrečíte :D
Teď už si však užijte ten krátký výjev, který jsem (pro vás) připravila! :)

                                                                                                                                                                          

„Já to nedokážu!“
„Ale dokážeš.“
„Když ona je tak roztomilá, nemůžu ji jen tak zabít.“
„Nezabiješ ji! Teda zabiješ, ale pak ji znovu přivedeš k životu, splyneš s ní, bla, bla, bla, už jsem ti to přece vysvětloval.“
„Když ono jí to bude bolet.“
„Pane bože, nechodila jsi náhodou s masovým vrahem zvířat?!“ položil mi řečnickou otázku.
Šlehla jsem po něm zlostným pohledem. Stál ležérně opřený o zeď, ruce překřížené na hrudi. Pomalu mu se mnou docházela trpělivost. Už hodinu jsme okouněli v zavřené zoologické zahradě a já se stále neměla k tomu, kvůli čemu jsme přišli. Levhartici se vůbec nelíbilo, že jsem ji přestala drbat za ouškem, a tak mě drcla hlavou do nohy.
„Tak mi podej ten nůž,“ povzdechla jsem si a napřáhla k němu ruku. Zatnula jsem zuby a rozřízla si čepelí celou vnitřní stranu předloktí. Rychle jsem zkrvavenou ránu podstrčila šelmě, aby se napila. Nenechala se dlouho pobízet a její dlouhý, horký jazyk slízal tolik krve, kolik jsem jí jen mohla nabídnout.
„Tak je hodná holka,“ pohladila jsem ji s úsměvem.
Když se rána zatáhla, sepla jsem si vlasy do ohonu a položila přerostlou kočku na bok. Nebránila se mi, byla zcela v mé moci. Pořádně jsem se nadechla a zakousla se jí do hrdla. Schválně jsem si vybrala tu největší tepnu, aby to měla rychle za sebou. Něco jsem spolkla, něco jsem nechala odtéct.
„No konečně,“ neodpustil si Damon a přidřepl si ke mně. „A teď se co nejvíc soustřeď, naprosto se uvolni a zaposlouchej se do rytmu jejího srdce, až utichne, tak - “
„Já vím, já vím, já vím! Vysvětloval jsi mi to už nejmíň stokrát, vím, co mám dělat,“ odbila jsem ho a udělala přesně to, co mi poradil.
Zavřela jsem oči a položila dlaně na bezvládné tělo levharta. Ještě chvilku. Počkej si na poslední úder. Snažila jsem se do ní dostat, představovala jsem si, jak se vsoukávám do její kůže a jak do ní přesně zapadám. Vnímala jsem tlukot vlastního srdce a snažila se o něj s mrtvou kočkou podělit. Začínala jsem se potit. Bylo to těžší, než Damon tvrdil, ale nehodlala jsem se vzdát. Ucítila jsem průvan a hned na to teplo. Otevřela jsem oči a překvapeně se rozhlédla kolem. Chtěla jsem se Damona zeptat, jestli to fungovalo, ale vyšlo ze mě jen podivné zamručení.
„Dokázalas to!“ Shlížel na mě s neskrývanou pýchou.
Ohlédla jsem se přes rameno a spatřila SVŮJ mrskající se ocas. Zavrčela jsem radostí a přední tlapy položila na Damonovu hruď. Ještěže stál u zdi, jinak by sebou nepochybně seknul na zem. Olízla jsem ho po tváři a potom opět klesla na všechny čtyři.
„Chceš si zkusit, jak rychle tahle čičinka běhá?“
Přikývla jsem a packou drápla do podlahy.
„Tak fajn. Jde se na věc.“
Vyšli jsme z areálu zoo. Damon se převtělil do své ptačí podoby a se zakrákáním se rozletěl k lesu. Zařvala jsem jako královna všech zvířat a mohutnými skoky se vydala za svým druhem vstříc noci a novým příležitostem.

Poznámka autora: Mám nutkavou potřebu všechno "logicky" vysvětlovat, proto jsem si vymyslela tuhle scénu. Přeměnu upíra ve zvíře jsem se snažila připodobnit proměně člověka v upíra (s pár rozdíly, samozřejmě). Není to nijak podstatné, ale snad jste mě pochopili :).

Pokračovat na další kapitolu

18 komentářů:

  1. Tak to bolo brutálne! :)
    Úžasné :)
    Keď toto bolo tak dobré, tak poviedka bude.... fúúú :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééžiš marjá, už to zase začíná. Přečetla jsem to jedním dechem a závislost je tu zas. Ani ti nemusím říkat, jak je to suuuuper, protože to určitě víš. :D Teď můžu jen doufat, že kapitoly začneš přidávat co nejrychleji... :P :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. To bolo také nádherné! Vôbec som to nečakala a tak som bola veľmi príjemne prekvapená :) A humor tiež nechýbal, takže som nadmieru spokojná :D A inak súhlasím vo všetkom s Mariam a Verčou :) Už sa neviem dočkať kapitol! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, díky :) Docela se mi ulevilo :D Měla jsem trochu obavy, abyste nebyly moc natěšené a pak najednou zklamané, jak už to tak u všeho bývá... tak snad to tak udržíme :) Jinak další kapitola bude asi až za dýl, ráda bych pokročila s Upířím životem... cca za týden přidám pokráčo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak lepší prolog už jsi ani dát nemohla. Těším se na další kapitoly, úplně jsi zase navnadila tvé čitatele. Opravdu se těším, až začneš přidávat :).

    OdpovědětVymazat
  6. Mimo prológ: Oujé, meníš vzhľad blogu :) A ja som sa mohla čudovať, prečo mi ukazuje namiesto hlavného obrázku tri bodky :D Páči sa mi to (ale asi to ešte nie je dokončené, či? :D) Budem si na to musieť zvykať, ale to pozadie je fakt dobré! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to já si tady tak hraju, toho si nevšímejte :D:D Já chytla náhlou depresi ze vší tý červený, navíc bude léto, tak nějaké ty letní barvičky ;) Tohle pozadí už je finální (tak na 80% :D) Teď už jenom vykoumu ten zbytek :)

      Vymazat
    2. * ne z červený ale z černý :D

      Vymazat
    3. Ale teraz je to tu fakt pekné :) Mne osobne sa páčilo aj to predtým, ale toto ma presvedčuje o tom, že nielen čierna je pekná farba :D

      Vymazat
    4. Nooo, já jsem z toho taková lehce nesvá :D... Jako není to špatný... ale je to divný :D

      Vymazat
  7. Páni! Zezačátku jsem vůbec nechápala o co go ale pak když jsi napsala že běžela za vránou jsem to hned pochopila
    BTW: ''Dneska jsem úspěšně posrala obě písemky'' umřela jsem :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak jsem si oblíbila začínat kapitolu přímou řečí :D Je to sice pro čtenáře matoucí, ale... je to takový efektní, navíc mě momentálně jiný začátky skoro nikdy nenapadaj :D
      A BTW: Včera jsem se dozvěděla, že tu jednu jsem vůbec neposrala, takže budu mít krásnou čistou dvojku, juhůů! :D Za pár hodin se ještě dozvím, jak jsem napsala tu druhou, ale tam už mi to neprojde, to by bylo sakra štěstí :/ Ale naděje umírá poslední! :)

      Vymazat
  8. Júúú konečne som sa dostala k tvojím poviedkam a čo nevidím, zase začína doučovanie zla :D :D tešíím sa, prolog vyzerá zaujímavo idem ešte rýchlo shltnúť prvú kapitolu aby som nebola pozadu a potom už budem poctivo sledovať kedy čo pribudne :D mimochodom tento nový vzhľad je perfektný, moje obľúbené farby :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jůůů, tak to mám radost ze všeho :D Ale já tě asi moc nepotěším, přidám 3 kapitoly a pak až na konci srpna (s nejvyšší pravděpodobností) :/

      Vymazat
  9. To je chytrý! :O No jasně, a mě vrtalo hlavou proč se Damon měnil v havrana :D Tohle vysvětlění se mi líbí, ať už je to pravda nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
  10. Údiv...... Máš nadání na příběhové puzzle. Lumen Aurelaine

    OdpovědětVymazat